середу, 12 квітня 2017 р.

15 квітня - День екологічних знань!

Щороку 15 квітня у світі відзначають День екологічних знань. Свято було засноване 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної освіти громадян всіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства.
Головна мета свята — популяризація екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.


Кожна людина повинна володіти запасом елементарних екологічних знань, та вміти взаємодіяти з навколишнім світом. День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто працює в сфері екологічної освіти, а й для всіх нас, адже лише від нашої поведінки залежить безпечне життя людства. Формуючи екологічну культуру сьогодні — зберігаємо здоров'я майбутніх поколінь!


Важливість екологічної освіти в сучасному світі вже ні в кого не викликає сумнівів і в багатьох країнах є пріоритетним напрямом навчання і виховання. Адже діяльність по формуванню екологічної культури населення та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища — це запорука безпечного майбутнього для всього людства.