вівторок, 31 січня 2017 р.

Доброго дня учні 8-Г класу. Рада вітати вас на своєму блозі.

Пропоную вам скористатися підказками при відповіді на питання.
1. Розумова діяльність стомлює мозок?
Виявлено, що склад крові, яка протікає через мозок, незмінна протягом його активної діяльності, скільки вона б не тривала. При цьому кров, яку беруть із вени людини, що попрацювала цілий день, містить певний відсоток «токсичних стомлень»психіатри з’ясували, що відчуття стомлення мозку обумовлене нашим психічним і емоційним станом.
2. У мозку є центр гумору?
Так. Психологи вже давно помітили: ми сміємося тому, що, слухаючи смішну історію, наш мозок вибудовує подальший ланцюжок подій. Жарт закінчується абсолютно нелогічно, несподівано, не так як повинно бути. Спочатку мозок впадає в ступор від несподіванки, а потім ми усвідомлюємо жарт і сміємося. Звичайно ступор триває частки секунди, а не хвилини.
Цьому факту є підтвердження – деякі пацієнти з пошкодженням лобовими частинами мозку просто не розуміють ніяких жартів.

3. Позіхання допомагає прокинутися?
Так. Незважаючи на те, що позіхання зазвичай асоціюється з сонливістю, воно навпаки, допомагає нам прокинутися. Це відбувається тому, що під час позіхання великі об’єми повітря надходять до легень, збагачують крок. Збагачена киснем кров потрапляє в мозок, і той починає активніше працювати, а ми відчуваємо, що дрімота відступає.
4. Для чого потрібна рідина для мозку?
Для повноцінної роботи мозку потрібно виписати достатню кількість рідини. Мозок, як і весь наш організм, приблизно на 75% складається з води. Тому, щоби тримати його в здоровому робочому стані, потрібно випивати необхідну вашому організму кількість води. Тим хто намагається схуднути з допомогою пігулок і чаю, що виганяють з організму воду, слід бути готовим до того, що одночасно з утратою ваги вони втратять і працездатність мозку.
5. Що раніше прокидається мозок чи тіло?
 Тіло. Мозок прокидається довше за тіло. Інтелектуальні здібності людини відразу після пробудження нижчі, ніж після безсонної ночі. Дуже корисно, окрім пробіжки і сніданку, що підсилює метаболічні процеси у вашому тілі, зробити й маленьку розминку мозку. Це означає, що не варто зранку вмикати телевізор, а краще щось небагато прочитати або розгадати кросворд.
6. Навіщо мозкові потрібен цукор?. 
Цукор є енергією. Цукор може бути відмінним засобом для поліпшення короткочасної пам’яті. За свідченням каліфорнійського дослідника, коли пацюкам давати глюкозу, виявилося, що вона посилює здатність пацюків згадувати те, що вони навчилися не більше 7 днів тому, але не допомагає відтворити досвід, отриманий іще раніше.
7. Чому клітини головного мозку не оновлюються?

Це дуже просто: як би клітини мозку оновлювалися, ми би втратили свої спогади. Можна втратити клітини шкіри, печінки, кісткової тканини, якщо ви втратили клітини головного мозку, то просто забудьте про все.

Немає коментарів:

Дописати коментар